FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIMA Vrijednosnice: u 2004. porast prometa 95 posto

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Brokerska kuća FIMA Vrijednosniceprošle je godine ostvarila promet u iznosu od 745,8 milijuna kuna, štou odnosu na 2003. predstavlja povećanje od čak 95 posto, a isti jetrend nastavljen i u prvim mjesecima ove godine, rekao je na današnjojkonferenciji za novinare direktor te brokerske kuće Marin Hrešić.
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Brokerska kuća FIMA Vrijednosnice prošle je godine ostvarila promet u iznosu od 745,8 milijuna kuna, što u odnosu na 2003. predstavlja povećanje od čak 95 posto, a isti je trend nastavljen i u prvim mjesecima ove godine, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor te brokerske kuće Marin Hrešić.

Tako je samo u siječnju ove godine FIMA u trgovanju dionicama ostvarila promet od gotovo 262 milijuna kuna, pa je ta brokerska kuća na početku ove godine zauzela prvo mjesto po veličini prometa na obje hrvatske burze. Ukupna dobit na kraju prošle godine, pak, iznosila je oko 950 tisuća kuna.

Kao značajnije pokazatelje poslovanja Hrešić je izdvojio povećanje prometa ostvarenog on-line trgovanja sa 8,14 milijuna kuna, koliko je iznosio u 2003., na 37,34 milijuna kuna u 2004., odnosno 37,07 milijuna kuna ostvarenih u samo dva mjeseca ove godine.

Komentirajući utjecaj aktualne političke situacije na događanja na hrvatskom tržištu kapitala Hrešić je kazao kako je primjerice moguća odgoda početka pregovora o priključenju Hrvatske Europskoj uniji (EU) već ukalkulirana u cijene i da sama odgoda dugoročno ne bi značila ništa.

Značajniji pomak na tržištu mogao bi se dogoditi, drži Hrešić, samo ukoliko se dogodi neka neočekivana i nenajavljivana situacija, odnosno primjerice da pregovori ipak započnu 17. ožujka, na što bi burze sigurno burno pozitivno reagirale.

Ipak, prema mišljenju voditelja analize Jurice Gregurića, hrvatsko je tržište još uvijek prilično podcijenjeno, a da iskustva novih članica EU govore o postepenom rastu njihovih tržišta kako se približavao trenutak ulaska u Uniju.

Gregurić je kazao i kako investitore trenutno primjerice više zanimaju još uvijek makroekonomski podaci za 2004. godinu, a da je stranim investitorima, koji su među najzaslužnijima za prošlogodišnji rast i koji se uglavnom nisu povukli, hrvatsko tržište još uvijek vrlo jeftino i privlačno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙