FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hypo Alpe-Adria-Bank želi preuzeti sve dionice Slavonske banke

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Hypo Alpe-Adria-Bank Internationaliz Klagenfurta, koja već ima 94,74 posto dionica Slavonske banke izOsijeka, objavila je ponudu za preuzimanje preostalih dionica s pravomglasa te tvrtke, objavili su sa Zagrebačke burze.
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Hypo Alpe-Adria-Bank International iz Klagenfurta, koja već ima 94,74 posto dionica Slavonske banke iz Osijeka, objavila je ponudu za preuzimanje preostalih dionica s pravom glasa te tvrtke, objavili su sa Zagrebačke burze.

Za svaku otplaćenu dionicu Ponuditelj nudi 2.077,65 kuna, dok će za svaku neotplaćenu dionicu platiti isti iznos umanjen za iznos obveze otplate tih dionica prema Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).

Hypo Alpe-Adria-Bank International, kako se navodi u ponudi za preuzimanje, zajednički djeluje s trgovačkim društvom Hypo Alpe-Adria Vrijednosnice d.o.o. Zagreb i zajedno su vlasnici ukupno nešto više od 95 posto dionica Slavonske banke.

Hypo Alpe-Adria Vrijednosnice su vlasnik 1.234 dionica Slavonske banke, što čini 0,30 posto temeljnog kapitala te banke i isto toliko glasova na Skupštini.

Temeljni kapital Slavonske banke, koji iznosi 531,48 milijuna kuna, podijeljen je na 408.833 dionica, nominalne vrijednosti 1.300 kuna po dionici.

Rok važenja ponude je 30 dana od dana objavljivanja u Narodnim novinama i dnevnom tisku.

Namjera preuzimatelja u budućnosti, kako je navedeno u ponudi, je nastaviti koristiti uspješne strategije i voditi banku s sadašnjim zaposlenicima kao regionalni centar Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Posebna će se pažnja obratiti na razvoj poslovanja (kreditiranje poduzeća, investicijsko bankarstvo, poslovanje s građanstvom) i sve ostale vrste bankarskih proizvoda i usluga, poput domaćeg i međunarodnog plaćanja, kartičnog poslovanja, investicijskih fondova, stambene štednje itd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙