FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bozanić će predvoditi molitveno bdijenje sveučilištaraca u katedrali

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal JosipBozanić predvodit će sutra popodone u katedrali molitveno bdijenjezagrebačkih studenata i mladeži, koje se u nekoliko europskih gradovapriređuje u sklopu Europskog dana sveučilištaraca, izvijestio jenadbiskupov Ured za odnose s javnosti.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će sutra popodone u katedrali molitveno bdijenje zagrebačkih studenata i mladeži, koje se u nekoliko europskih gradova priređuje u sklopu Europskog dana sveučilištaraca, izvijestio je nadbiskupov Ured za odnose s javnosti.

Vijeće europskih biskupskih konferencija u suradnji s Vijećem europskih sveučilišnih kapelana od 4. do 6. ožujka organizira Treći Europski dan sveučilištaraca u Rimu. Kao sastavni dio toga međunarodnog susreta studenata 5. ožujka održat će se marijansko molitveno bdijenje koje će u dvorani Pavla VI. predvoditi kardinal Camilo Ruini umjesto pape Ivana Pavala II. koji se nalazi na liječenju. No unatoč bolesti i Papa će s mladima biti povezan videovezom izravno iz bolnice Gemelli.

U zagrebačkoj katedrali za tu prigodu bit će postavljena dva velika videozida i u tijeku bdijenja, koje počinje u 17,30 sati, na latinskom jeziku molit će se Žalosno otajstvo Gospine krunice. Za tih deset minuta Zagreb će biti izravno u eteru s ostalim europskim gradovima.

U molitvenom bdijenju bit će povezani s Rimom i sudjelovat će putem satelita, osim Zagreba, Lisabon, Madrid, London, Berlin, Kijev, Tirana, Bukurešt i Bari. Čitav događaj prenosit će se satelitom iz vatikanske televizijske produkcije CTV-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙