FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija istražuje kako je ukradena slika došla do predsjednika Mesića

ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija potvrdila jedanas da istražuje kako je ukradena slika umjetnice Slavice Međeridospjela u ruke predsjednika države Stjepana Mesića.
ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka policija potvrdila je danas da istražuje kako je ukradena slika umjetnice Slavice Međeri dospjela u ruke predsjednika države Stjepana Mesića.

"Kriminalistička obrada je u tijeku, policija razgovara s osobama kod kojih je bila slika dok nije došla do Ureda predsjednika, no za sada u interesu istrage ne možemo govoriti o pojedinostima", kazao je Hini načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovec. Dodao je da je policija sliku uzela iz Ureda predsjednika radi identifikacije te da je umjetnica potvrdila da je riječ o njezinom autorskom djelu.

Slika Slavice Međeri ukradena je, uz još desetak njezinih djela, s izložbe u jednom zagrebačkom restoranu u travnju 2004., a romski su je predstavnici Ramo Dedić i Kasum Cana darovali predsjedniku Mesiću uoči predsjedničkih izbora.

Prema pisanju tiska, umjetnica je od šoka završila u bolnici kada je u posljednjem broju Globusa vidjela fotografiju na kojoj Mesić te Dedić i Cana drže njezinu ukradenu sliku. Cana se ogradio od bilo kakve povezanosti sa slikom, tvrdeći da ju nije on poklonio i da nije znao da je ukradena.

Dedić je potvrdio da je on Mesiću darovao sliku koju mu je, izjavio je za medije, darovao njegov kum Predrag Bajić koji tvrdi da ju je, prije šest mjeseci, za 100 eura kupio od uličnog prodavača u jednom kafiću u Novom Zagrebu.

U zagrebačkoj policiji se nadaju da će kriminalističkom obradom otkriti lopova koji je prije gotovo godinu dana ukrao sliku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙