FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki Senat odobrio prijedlog zakona o reformi stečaja

WASHINGTON, 11. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Američki Senat odobrio jeprijedlog zakona o reformi mehanizma stečaja u SAD-u, koji ćeneredovitim platišama otežati izbjegavanje plaćanja dugova.
WASHINGTON, 11. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Američki Senat odobrio je prijedlog zakona o reformi mehanizma stečaja u SAD-u, koji će neredovitim platišama otežati izbjegavanje plaćanja dugova.

Zeleno svjetlo Senata predstavlja veliku pobjedu za maloprodajne lance, banke i kompanije, vlasnike kreditnih kartica koji punih deset godina pa i dulje upozoravaju da važeći zakon omogućuje potrošačima da izbrišu svoje dugove pred stečajnim sudom nakon što se odreknu imovine.

Čelnik republikanske frakcije u Senatu Bill Frist izrazio je zadovoljstvo prihvaćanjem zakona u gornjem domu američkog parlamenta, istaknuvši da je ta reforma odavno trebala biti provedena.

Prijedlog zakona o reformi mehanizma stečaja u SAD-u ponovno uvodi institut osobne odgovornosti, naglasio je Frist. "Navedene zdravo razumske inicijative osigurat će nužnu zaštitu potrošača ali i zajamčiti da oni koji raspolažu odgovarajućim sredstvima plate svoje dugove", kazao je.

Udruženja potrošača i protivnici tog prijedloga zakona u Kongresu proglasili su ga bjanko čekom za ionako visoko profitabilni sektor kreditnih kartica, upozoravajući da će istodobno manevarski prostor potrošača za izbjegavanje grabežljivih zajmodavaca biti dodatno sužen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙