FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagorščak: Picula lažno naveo da sam prijetio drugim ljudima

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Djelatnik Ministarstva vanjskihposlova Davorin Zagorščak opovrgnuo je nedavnu izjavu bivšeg ministravanjskih poslova Tonina Picule da je Zagorščaka povukao iz hrvatskogveleposlanstva u Beogradu jer je prijetio drugim ljudima.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Djelatnik Ministarstva vanjskih poslova Davorin Zagorščak opovrgnuo je nedavnu izjavu bivšeg ministra vanjskih poslova Tonina Picule da je Zagorščaka povukao iz hrvatskog veleposlanstva u Beogradu jer je prijetio drugim ljudima.

Zagorščak je krajem veljače Piculu i još petero zaposlenika MVP-a kazneno prijavio USKOK-u zbog navodnog prikrivanja pljačke veleposlanstva u Beogradu 2002. Komentirajući tu prijavu, Picula je za Hinu tada izjavio da je Zagorščak osoba koja je otvoreno prijetila drugim ljudima zbog čega je kao ministar "naredio nadležnoj Upravi da ga povuče" iz Beograda, te da je Zagorščak i prije bio prijavljivan policiji zbog uznemiravanja.

Zagorščak u pismu kojim reagira na Piculinu izjavu tvrdi da je riječ o lažnim navodima te da je "grubom manipulacijom iznesen niz evidentinih neistina".

U MUP-u su danas Hini potvrdili da Zagorščak nije bio kazneno prijavljivan te da se protiv njega ne vodi nikakav postupak.

Zagorščak je u pismu također ustvrdio da je protuzakonito smijenjen iz Beograda, a u prilog tome je naveo da je Upravni sud 7. travnja prošle godine poništio rješenje MVP-a o njegovom smjenjivanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙