FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Iraku navodno poginuo hrvatski vozač, drugi zatvoren

ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Jedan je hrvatski vozač kamiona uIraku navodno poginuo a drugi je uhićen i nalazi se u zatvoru uFalluji, izjavio je u utorak za HINU Vinko Ljubičić, načelnik OdjelaMVP-a za koordinaciju i praćenje rada diplomatskih misija ikonzularnih ureda.
ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Jedan je hrvatski vozač kamiona u Iraku navodno poginuo a drugi je uhićen i nalazi se u zatvoru u Falluji, izjavio je u utorak za HINU Vinko Ljubičić, načelnik Odjela MVP-a za koordinaciju i praćenje rada diplomatskih misija i konzularnih ureda.

Prema njegovim riječima, pogibiju hrvatskog vozača dojavili su udruga autoprijevoznika Hrvatske i vlasnik poduzeća Transport iz Varaždina, poslodavac poginulog vozača, Zdenko Grbus.

"Vjesnik" u svom prvom izdanju od srijede navodi da je poginio Ivan Pavčević iz Komarnice pokraj Nove Gradiške.

"Hrvatski vozač je navodno poginuo u granatiranju američkog konvoja kod grada Tikrita. Radi se o vozaču iz Nove Gradiške, a kako je radio za američku vojsku pokušavamo dobiti potvrdu iz Washingtona", kazao je Ljubičić.

Drugi vozač, Zoran Siročić, kazao je Ljubičić, uhićen je i nalazi se u zatvoru u Falluji.

"Prema informacije s kojima trenutno raspolažemo, Siročić je zatvoren nakon tučnjave s američkim marincima", dodao je Ljubičić, ističući da u oba slučaja očekuje dodatne provjere i potvrde.

Ljubičić je izrazio žaljenje što se usprkos dobro poznatom ratnom stanju u toj zemlji i brojnim upozorenjima Ministarstva vanjskih poslova hrvatskim državljanima da ne putuju u ratna i druga krizna područja, te ako su tamo da se otamo povuku, preporuke ministarstva zanemaruju.

Na internetskim stranicama ministarstva (www.mvp.hr), unutar Info servisa, MVP redovito izdaje Preporuku za putovanja u kojoj su zemlje podijeljene po kategorijama na zemlje visokog i umjerenog rizika te zemlje u kojima se preporuča nužan oprez.

Osim Iraka, MVP je u zemlje visokog rizika svrstao Afganistan, Alžir, Indoneziju, Kolumbiju, Pakistan, Saudijsku Arabiju, Somaliju, Sudan, Tadžikistan, Uzbekistan i Venezuelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙