FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaključena transakcija OTP-ove akvizicije Nove banke

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Simboličnim prebacivanjem novca naračun bivših vlasnika, danas je u Zagrebu zaključena transakcijakupnje 95,59 posto Nove banke od strane najveće mađarske poslovnebanke OTP.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Simboličnim prebacivanjem novca na račun bivših vlasnika, danas je u Zagrebu zaključena transakcija kupnje 95,59 posto Nove banke od strane najveće mađarske poslovne banke OTP.

Nova je banka bila u vlasništvu zagrebačke tvrtke Reginter (67,80 posto), SEEf Holdinga (23,27 posto) te američkog SWR Investments (4,52 posto), a OTP je za tu, sedmu po veličini aktive banku u Hrvatskoj, platio 236 milijuna eura.

Prema riječima predsjednika i glavnog direktora OTP-a Sandora Csanyija, cijena za ovu akviziciju je bila visoka, ali Nova banka nije preplaćena, odnosno kupljena je po realnoj cijeni.

U razdoblju od narednih pet godina Csanyi očekuje 20-postotni povrat na ovu investiciju, i to organskim rastom, kao i povećanje tržišnog udjela s trenutnih oko 6 na 10 posto. Ambicija je OTP-a, dodao je, biti na drugom ili trećem mjestu hrvatskog bankarskog tržišta.

OTP ispituje i mogućnosti za daljnje akvizicije, s interesom gleda na preostale manje hrvatske banke, a zainteresirani su i za ulazak na hrvatsko osiguravateljsko tržište, u sklopu čega im zanimljivo može biti i Croatia osiguranje, kazao je Csanyi.

Među planovima OTP-a izdvojio je i namjeru da zadrže zatečeni, hrvatski menadžment Nove banke, kojem je na čelu Damir Odak, kao i otvaranje 20 do 30 novih poslovnica, ponajprije u središnjoj Hrvatskoj.

Nova banka, koja trenutno zapošljava oko tisuću djelatnika u 89 poslovnica, nastala je 2002. godine spajanjem Dalmatinske, Istarske i Sisačke banke te spajanjem s Dubrovačkom bankom prošle godine.

Prošlu je godinu grupa Nova banka završila s dobiti od 141,6 milijuna kuna, te aktivom od 7,87 milijardi kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙