FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kuvajt: U zatvoru umro militant Al-Qaide

KUVAJT-AL-QAIDAKuvajt: U zatvoru umro militant Al-QaideKUVAJT, 9. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Islamski militant Ameral-Enezi, kojega je policija smatrala jednim od al-Qaidinih glavnihčelnika u Kuvajtu, umro je noćas u zatvoru, u koji je smješten prošlimjesec zbog umiješanosti u val nasilja u toj zaljevskoj državi,izvijestili su u srijedu službeni izvori.
KUVAJT, 9. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Islamski militant Amer al-Enezi, kojega je policija smatrala jednim od al-Qaidinih glavnih čelnika u Kuvajtu, umro je noćas u zatvoru, u koji je smješten prošli mjesec zbog umiješanosti u val nasilja u toj zaljevskoj državi, izvijestili su u srijedu službeni izvori.

Al-Enezi je uhićen prošli mjesec, a umro je noćas u vojnoj bolnici zbog, kako je izjavio pukovnik Adel al-Hashash iz ministarstva unutarnjih poslova, "zatajenja cirkulacije".

Policija je ispitivala Al-Enezija od 31. siječnja, kada je uhićen nakon sukoba u kojima je poginulo pet militanata i jedan kuvajstki policajac. Sumnjalo se da je umiješan u prošlomjesečni val nasilja između militanata i snaga sigurnosti. Neki sigurnosni izvori smatrali su ga duhovnim vođom al-Qaide u Kuvajtu.

Promatrači smatraju da Enezijeva smrt neće prekinuti aktivnosti simpatizera Osame bin Ladena u Kuvajtu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙