FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Croatia osiguranje dobilo ISO certifikat za životna osiguranja

ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Zaračunata premija u životnimosiguranjima Croatia osiguranja (CO) lani je, prema preliminarnimpodacima, iznosila 243 milijuna kuna, čime je taj osiguravatelj zauzeovodeće mjesto na hrvatskom tržištu životnih osiguranja, izjavio jedanas direktor Sektora za životna osiguranja CO-a Željko Jukić.
ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Zaračunata premija u životnim osiguranjima Croatia osiguranja (CO) lani je, prema preliminarnim podacima, iznosila 243 milijuna kuna, čime je taj osiguravatelj zauzeo vodeće mjesto na hrvatskom tržištu životnih osiguranja, izjavio je danas direktor Sektora za životna osiguranja CO-a Željko Jukić.

U odnosu na godinu prije (premija životnih osiguranja u 2003. iznosila je 206 milijuna kuna) zaračunata premija u životnom osiguranju povećana je za 18 posto, kazao je Jukić na današnjoj svečanosti dodjele certifikata ISO 9001:2000 Croatia osiguranju za sustav upravljanja kvalitetom u životnim osiguranjima.

Croatia osiguranje, koja ove godine obilježava stotu godišnjicu poslovanja portfelja životnih osiguranja, prvi je osiguravatelj u Hrvatskoj koji je svoje poslovanje standardizirao prema ISO 9001:2000 normi kvalitete.

Certificiranje je obavila britanska kuća Lloyds Register, a prema riječima predsjednika Uprave CO-a Hrvoja Vojkovića, taj će osiguravatelj uskoro započeti i s procesom certificiranja i u ostalim vrstama osiguranja.

Vojković je istaknuo kako CO vodeće mjesto u životnim osiguranjima drži i na tržištu Bosne i Hercegovine, što uskoro očekuju i na tržištu Srbije i Crne Gore, te dodao da su započeli s poslovanjem i na tržištu Makedonije, kroz društvo Vardar CO.

Croatia osiguranje u ovoj godini očekuje daljnji rast tržišta životnog osiguranja, za oko 14 posto, te najavljuju osnivanje novog dioničkog društva za životna osiguranja te uvođenje novog investicijskog proizvoda životnog osiguranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙