FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 9. ožujka

ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 9. ožujka.#L#
ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 9. ožujka.#L#

ZAGREB - Sjednica Hrvatskoga sabora. Hrvatski sabor počet će novu 13. sjednicu uobičajenim "aktualnim prijepodnevom". Prvoga radnog dana sjednice koja će trajati do početka travnja Sabor će potvrditi članove Nacionalnog odbora za praćenje i nadzor pregovora s Europskom unijom. U skladu s međustranačkim dogovorom, Odbor će voditi predsjednik SDP-a Ivica Račan, a potpredsjednik će mu biti HDZ-ovac Luka Bebić. Očekuje se da će tijekom 13. sjednice zastupnici raspraviti 50-ak točaka dnevnoga reda.

- Na početku 13. sjednice Sabor će, među ostalim, raspraviti i izmijeniti svoj Poslovnik o čemu su se već suglasili saborska većina i oporba, a konstituirat će se i povjerenstvo koje će istražiti poslovanje s državom tvrtki u vlasništvu, odnosno suvlasništvu Radimira Čačića (HNS) i Zlatka Tomčića (HSS) dok su bili visoki državni dužnosnici. (9,30 sati, Velika vijećnica Hrvatskoga sabora, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Prva sjednica Istražnoga povjerenstva za istraživanje činjenica u vezi zaključenih ugovora između državnih tijela i tvrtki u vlasništvu dužnosnika pod predsjedanjem Nenada Stazića (SDP). (13,30 sati, dvorana Stjepan Radić, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Gospodarsko-socijalnoga vijeća (GSV). Fotografi i snimatelji mogu snimiti početak 67. sjednice GSV-a, a nakon sastanka moguće su izjave. (15,30 sati, zgrada Vlade Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2).

SISAK - Svečano otvaranje Scan Centra koji je Hrvatskom centru za razminiranje donirala Kraljevina Norveška. Ukupna vrijednost toga najsuvremenijeg Scan Centra s pripadajućom opremom, programskim aplikacijama, implementacijom i obukom iznosi oko 8,3 milijuna kuna, a omogućit će kvalitetno i brzo skeniranje svih zapisa sa skica i zemljovida. Scan Centar će otvoriti ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, a na otvorenju će biti i norveški veleposlanik u Hrvatskoj Knut Toraasen i direktor Državne agencije za kartografiju i katastar Kraljevine Norveške Knut Flaathen. (10 sati, Hrvatski centar za razminiranje, A. Kovačića 10).

OSIJEK - Posjet predstavnika Europske komisije Hrvatskoj agenciji za hranu. Predstavnici Europske komisije borave u Hrvatskoj od 7. do 11. ožujka. (11 - 12 sati, Glavni ured za zaštitu zdravlja potrošača).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Ivana Šimonovića "Globalizacija, državna suverenost i međunarodni odnosi". Predstavljanju će nazočiti i predsjednik Republike Stjepan Mesić. (11 sati, Velika dvorana Novinarskoga doma, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) u povodu dodjele certifikata sustava upravljanja kvalitetom sukladno međunarodnoj normi ISO 9001:2000. MZOŠ je prvo od državnih ministarstava kojemu će biti dodijeljen ISO certifikat, a na svečanoj dodjeli i konferenciji za novinare bit će i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac. (13 sati, MZOŠ, mala dvorana, Trg hrvatskih velikana 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu Međunarodnoga sajma knjiga u Leipzigu koji će se održati od 17. do 20 ožujka te programa nastupa na hrvatskome štandu koji je priredila Zajednica nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK). (10 sati, Komora Zagreb, dvorana na II. katu, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Jasminke Domaš "Knjiga o ljubavi ili kako sam srela Anu Frank". (18 sati, Hrvatsko-izraelsko društvo, Radićeva 26).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Darka Polšeka "Sudbina odabranih - Eugeničko nasljeđe u vrijeme genske tehnologije". (19 sati, Velika dvorana Novinarskoga doma, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Otvorenje izložbe slika "Isto i drugačije" akademkinje Marije Ujević Galetović. (19 sati, Dom HDLU, Trg žrtava fašizma bb).

ZAGREB - Otvorenje godišnje izložbe karikatura članova Hrvatskoga društva karikaturista i dodjela priznanja Mladen Bašić-Bibi. (19 sati, Izložbeni salon Izidor Kršnjavi, Trg maršala Tita 11).

ZAGREB - Koncert Bergenske filharmonije koja će pod ravnanjem američkoga dirigenta Andrewa Littona izvesti djela Šostakoviča, Mahlera i Saeveruda. Kao solistica nastupit će njemačka mezzosopranistica Iris Vermillion. Bergenska filharmonija nastupit će u sklopu ciklusa "Svijet glazbe" u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb. (19,30 sati, Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski).

Dežurni urednici:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Vesna Krbot Nejašmić

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙