FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: cijene industrijskih proizvoda porasle 0,2 posto

ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Cijene industrijskih proizvoda priproizvođačima u Zagrebu su u siječnju bile više za 0,2 posto u odnosuna prethodni mjesec, a prema prošlogodišnjem siječnju porasle su 7,6posto, podaci su Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranjerazvoja grada i zaštitu okoliša.
ZAGREB, 9. ožujka 2005. (Hina) - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Zagrebu su u siječnju bile više za 0,2 posto u odnosu na prethodni mjesec, a prema prošlogodišnjem siječnju porasle su 7,6 posto, podaci su Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

Promatrano prema glavnim industrijskim grupacijama, najveće se povećanje u siječnju, i to za 1,4 posto na mjesečnoj i 11,9 posto na godišnjoj razini, bilježi kod intermedijarnih proizvoda, osim energije.

Cijene kapitalnih proizvoda na mjesečnoj su razini porasle 0,5 posto, dok se cijene energije i trajnih proizvoda za široku potrošnju nisu mijenjale. Smanjenje cijena se bilježi kod netrajnih proizvoda za široku potrošnju, za 0,5 posto.

Na godišnjoj pak razini, cijene energije porasle su 1,9 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,6 posto, dok su cijene kapitalnih proizvoda smanjene za dva posto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,3 posto.

U prerađivačkoj su industriji cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u siječnju porasle 0,3 posto u odnosu na prethodni mjesec te 3,8 posto prema siječnju lani.

U opskrbi električnom energijom, plinom i vodom cijene se na mjesečnoj razini nisu mijenjale, dok je na godišnjoj razini (siječanj/siječanj) zabilježen porast od 34,1 posto.

Promatrano pojedinačno, najveće, 10,8 postotno povećanje cijena na mjesečnoj razini bilježi se u proizvodnji metala. Najveći pad cijena industrijskih proizvoda pri proizvođačima zabilježen je u izdavačkoj i tiskarskoj djelatnosti, i to za 1,4 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙