FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potrošačke cijene u siječnju porasle 0,3 posto

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Cijene dobara i usluga koje sekoriste za osobnu potrošnju, mjerene indeksom potrošačkih cijena, usiječnju ove godine porasle za 0,3 posto u odnosu na prosinac, dok suna međugodišnjoj razini, u odnosu na siječanj prošle godine, više za 2posto, objavio je Državni zavod za statistiku.
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Cijene dobara i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u siječnju ove godine porasle za 0,3 posto u odnosu na prosinac, dok su na međugodišnjoj razini, u odnosu na siječanj prošle godine, više za 2 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

Najveći doprinos povećanju indeksa potrošačkih cijena u siječnju su u odnosu na prosinac imale cijene prehrane i bezalkoholnih pića, a najveći doprinos smanjenju porasta imale su cijene odjeće i obuće.

Tako su u siječnju u odnosu na prosinac najviše, za 2 posto, porasle cijene prehrane i bezalkoholnih pića, cijene pokućstva, opreme za kuću i redovitog održavanja više su za 0,6 posto, a rekrecije i kulture za 0,5 posto.

Cijene stanovanja, vode, energije, plina i drugih goriva, te obrazovanja porasle su za 0,3 posto, ostalih dobara i usluga za 0,2 posto, a cijene alkoholnih pića i duhana te ugostiteljskih usluga za 0,1 posto.

Sezonska sniženja i rasprodaje doprinijele su snižavanju cijena odjeće i obuće i cijene tih proizvoda u siječnju su u odnosu na prosinac bile niže u prosjeku za 5,7 posto.

Niže su na mjesečnoj razini bile i cijene zdravstva i prometa i to za 0,2 posto, dok su cijene komunikacija ostale na razini iz prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙