FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haradinaj poručio da nije kriv

PRIŠTINA,8.ožujka.2005(Hina) - Ramush Haradinaj, koji je u utorakpodnio ostavku na dužnost premijera Kosova jer je tužiteljstvo Haškogsuda za ratne zločine protiv njega podiglo optužnicu, izjavio je danije kriv za zločine za koje je optužen i da se optužnica protiv njegatemelji na "lažima Beograda".
PRIŠTINA,8.ožujka.2005(Hina) - Ramush Haradinaj, koji je u utorak podnio ostavku na dužnost premijera Kosova jer je tužiteljstvo Haškog suda za ratne zločine protiv njega podiglo optužnicu, izjavio je da nije kriv za zločine za koje je optužen i da se optužnica protiv njega temelji na "lažima Beograda".

U priopćenju za javnost Haradinaj je također istaknuo da Haški tribunal tretira na isti način "borce za slobodu i agresore". Optužnica se, po njegovim riječima, temelji na lažima Beograda i rezultat je trgovine kojoj je cilj da vlada Srbije izruči srpske zločince Haškom sudu.

Po objavi vijesti da je Haradinaj podnio ostavku i da u srijedu odlazi u den Haag, civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen i zapovjednik međunarodnih mirovnih snaga general Yves de Kermabon, kao i kosovski dužnosnici pozvali su građane da sačuvaju mir.

Demokratski savez Kosova , vodeća politička stranka, priopćio je da vjeruje u međunarodno pravo i u "nedužnost" dosadašnjeg premijera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙