FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijske postrojbe počele su se premještati prema istočnom Libanonu

BEJRUT, 8. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Sirijske vojne snage počelesu se u utorak premještati prema istočnom Libanonu, u sklopu prve fazepovlačenja iz te zemlje, izvijestili su libanonski sigurnosni izvori.
BEJRUT, 8. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Sirijske vojne snage počele su se u utorak premještati prema istočnom Libanonu, u sklopu prve faze povlačenja iz te zemlje, izvijestili su libanonski sigurnosni izvori.

"U skladu s dogovorom o prvoj fazi povlačenja, sirijske postrojbe počele su se premještati prema dolini Baka", rekao je neimenovani libanonski izvor za Reuters, ne objavljujući s kojih su se točno položaja povukli, no svjedoci događaja novinarima su kazali kako su se vojnici povukli iz područja istočno od Bejruta.

Ovaj je potez uslijedio nakon što su se jučer članovi sirijsko-libanonskog vojnog odbora na sastanku u Damasku dogovorili o pojedinostima povlačenja.

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad i njegov libanonski kolega Emile Lahud u ponedjeljak su se dogovorili o tomu da će se tijekom mjeseca realizirati povlačenje sirijskih vojnika prema istočnom Libanonu.

Obaviješteni izvori nisu izvijestili kada će početi realizacija druge faze povlačenja, ali je dodao kako to "ne znači da se to neće dogoditi uskoro."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙