FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: Haradinaj podnio ostavku, sutra putuje u Haag

PRIŠTINA, 8. ožujka 2005. (Hina) - Kosovski premijer Ramush Haradinajpodnio je u utorak na sjednici vlade ostavku na dužnost, jer je protivnjega Haaški tribunal podigao optužnicu za ratne zločine počinjene naKosovu.
PRIŠTINA, 8. ožujka 2005. (Hina) - Kosovski premijer Ramush Haradinaj podnio je u utorak na sjednici vlade ostavku na dužnost, jer je protiv njega Haaški tribunal podigao optužnicu za ratne zločine počinjene na Kosovu.

Haradinaj (36), u vrijeme rata na Kosovu jedan od vodećih zapovjednika bivše Oslobodilačke vojske Kosova za područje Dukađinija, rekao je u obraćanju za javnost nakon sjednice, kako će u srijedu dobrovoljno otputovati u Haag te je pozvao stanovništvo na mir i suzdržanost te civilizirano ponašanje. Dodao je da se osjeća potpuno nevinim ocijenivši kako se radi o političkoj optužnici.

Haradinaj nije naveo pojedinosti u svezi s optužnicom niti da li se radi samo o optužnici protiv njega ili je ona podignuta i protiv nekoga drugog. Također je od međunarodne zajednice zatražio da ubrza procese na Kosovu i što prije prizna neovisnost Kosova, istaknuvši kako je to neizbježno.

Dosadašnji kosovski premijer proveo je sto dana na čelu kosovske vlade.

U povodu novonastale situacije predstavnici mirovnih snaga na Kosovu (KFOR) priopćili su da je u ponedjeljak kasno navečer na Kosovo stiglo dodatnih 500 vojnika iz Velike Britanije i da će oni vršiti ophodnju u području Priština. Na Kosovu trenutno vlada mir.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙