FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić odlikovao norveškog profesora Oyena

ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićuručio je odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovićanorveškom profesoru Orjaru Oyenu za zasluge u promicanju međunarodnogpoložaja Hrvatske i za osobit doprinos afirmaciji i razvojuMeđunarodnog interuniverzitetskog centra u Dubrovniku, priopćio je uutorak Ured Predsjednika.
ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić uručio je odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića norveškom profesoru Orjaru Oyenu za zasluge u promicanju međunarodnog položaja Hrvatske i za osobit doprinos afirmaciji i razvoju Međunarodnog interuniverzitetskog centra u Dubrovniku, priopćio je u utorak Ured Predsjednika.

"Hrvatska i Dubrovnik nikad neće zaboraviti što ste učinili u vrijeme Domovinskog rata kada ste nesebično pomagali da se dubrovačka ratna događanja predstave u najširim sveučilišnim i drugim krugovima u svijetu", rekao je predsjednik Mesić naglasivši doprinos Oyena međunarodnoj promociji i ugledu Centra.

Oyen je, zahvalivši na časti koja mu je ukazana, rekao da njegova znanstvena povezanost s Hrvatskom seže duboko u prošlost kada se prije više od trideset godina upoznao s djelom kolege, hrvatskog akademika Ivana Supeka.

Norveški veleposlanik Knut Toraasen ocijenio je da je odličje velika čast za Norvešku i daljnji poticaj izvrsnim odnosima dviju zemalja, stoji u priopćenju Ureda Predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙