FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 8. ožujka

ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 8. ožujka.
ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 8. ožujka.

ZAGREB - Iranski predsjednik Mohamed Hatami sastat će se s članovima Hrvatsko-iranske skupine prijateljstva Hrvatskog sabora (Državna

rezidencija, Visoka 22, 10 sati). Hatami će upriličiti primanje za članove Islamske zajednice u Hrvatskoj (hotel Westin, Kršnjavoga bb, 11.45 sati)

ZAGREB - Izaslanstvo Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a održat će konferenciju za novinare na kojoj će predsjednik saborskog izaslanstva pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a Krešimir Ćosić govoriti o održavanju Rose-Roth seminara Parlamentarne skupštine NATO-a i Hrvatskog sabora kao suorganizatora 11. do 14. ožujka 2005. u Dubrovniku (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, 11,00 sati)

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić prima predsjednika Sobranja Makedonije Ljupča Jordanovskog (Ured Predsjednika, 10 sati).

DEN HAAG - Nastavlja se suđenje bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću.

WASHINGTON - Predsjednik Bush govorit će o borbi protiv terorizma na Nacionalnom sveučilištu za obranu u Washingtonu.

WASHINGTON - Američka državna tajnica Condoleezza Rice sastaje se s izraelskim ministrom vanjskih poslova Silvanom Shalomom.

ANKARA - Europska "trojka" koju čine europski povjerenik za proširenje Olli Rehn, luksemburški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn i britanski ministar za Europu Denis MacShane završava posjet Turskoj. Oni su s turskim dužnosnicima razgovarali o uvjetima za početak pregovora za pristupanje Turske EU-u - ujedinjenju Cipra i procesu demokratskih reformi.

BERLIN - Posjet ukrajinskog predsjednika Viktora Juščenka. Juščenko će se u sklopu posjeta obratiti i zastupnicima u Bundestagu (i 9. ožujka).

MADRID - Međunarodni summit o sigurnosti, terorizmu i demokraciji u povodu prve godišnjice terorističkog napada u Madridu 11. ožujka u kojemu je poginula 191 osoba. Summit organizira Madridski klub, neovisna organizacija koja okuplja 55 bivših šefova država i vlada, a na summit su pozvani najviši predstavnici Ujedinjenih naroda, EU-a, NATO-a, OESS-a i brojni šefovi država i vlada (do 11. ožujka).

- Međunarodni dan žena

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Darko Vlahović

Prije podne: Sonja Djerasimović

Poslije podne: Duška Gerić-Koren, Domagoj Janković

Večer: Srđan Baković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙