FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najveći regionalni skup o katastru sljedeći tjedan na ZV-u

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Najveći regionalni skup o katastru, nakojem se očekuje više od 800 sudionika, održat će se na Zagrebačkomvelesajmu (ZV) od 7. do 9. ožujka, najavio je danas predsjednikHrvatskog geodetskog društva Petar Nikolić na konferenciji za novinareu Klubu izlagača ZV-a.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Najveći regionalni skup o katastru, na kojem se očekuje više od 800 sudionika, održat će se na Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 7. do 9. ožujka, najavio je danas predsjednik Hrvatskog geodetskog društva Petar Nikolić na konferenciji za novinare u Klubu izlagača ZV-a.

Katastar i zemljišne knjige, najvažniji infrastrukturni registri u Hrvatskoj, godinama su bili zapušteni, a sada se vide posljedice, rekao je Nikolić, naglasivši da je oko 80 posto hrvatskog teritorija još pokriveno starim austrougarsksim planovima.

Za sređivanje katastra nekretnina Vlada je ove godine izdvojila 143 milijuna kuna, a tomu se dodaje 50 milijuna od međunarodne suradnje.

Nikolić je najavio da će kongres u ime Vlade kao pokrovitelja otvoriti premijer Ivo Sanader.

Predsjednik Hrvatskog geodetskog društva Petar Nikolić napomenuo je i da će brojni znanstvenici i stručnjaci koji se bave zemljišnom upravom, na skupu, među ostalim, analizirati stanje kako bi se uklonili uzroci sporije provedbe programa sređivanja zemljišnih knjiga i katastra, te predstaviti praktična rješenja i dostignuća hrvatske geodezije.

"Lakše i brže izgradit će se autocesta od Zagreba do Splita nego sva evidencija", ocijenio je te naglasio da je sređivanje vlasničke evidencije po europskim standardima u interesu građana i gospodarstvenika, ali i jedan od uvjeta EU-a.

U organizaciji 3. hrvatskog kongresa o katastru s međunarodnim djelovanjem i 2. sajma Intergeo-East sudjeluje i Državna geodetska uprava i njemačka tvrtka Hinte.

Osim toga bit će održan i regionalni okrugli stol o zemljišnoj upravi u jugoistočnoj Europi, savjetovanje o postupanju u katastru u Hrvatskoj i okrugli stol o uvođenju novih geodetskih datuma i kartografskih projekcija u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙