FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordan promet pločanske luke

PLOČE, 8. ožujka 2005. (Hina) - Pločanska je luka u prva dvaovogodišnja mjeseca ostvarila promet od 374.404 tone tereta, što je 44posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.
PLOČE, 8. ožujka 2005. (Hina) - Pločanska je luka u prva dva ovogodišnja mjeseca ostvarila promet od 374.404 tone tereta, što je 44 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Voditelj Odjela za istraživanje tržišta pločanske luke Dražen Čović ističe da je porast prometa u luci sve očitiji. Samo su prošloga mjeseca uz vezove najveće dalmatinske luke pristala 42 trgovačka broda koja su prekrcala rekordnih 203.477 tona tereta, što je za čak 124 posto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

U prva dva ovogodišnja mjeseca najviše je prekrcano (296.550 tona) rasutih tereta, tako da ta vrsta tereta u pločanskoj luci počinje dominirati.

Na drugom su mjestu generalni tereti (45.203 tone), od kojih je najviše bilo kontejnera, drvne građe, južnog voća i vojne opreme.

Istodobno je na Terminalu za tekuće terete prekrcano 33.650 tona tekuće robe, a kamionskim i vagon cisternama za susjednu BiH otpremljeno je najviše plinskog ulja, motornog benzina i drugih naftnih derivata.

Pločansku luku koriste brojne bosansko-hercegovačke tvrtke, kao što su Birač iz Zvornika, tvornica Aluminij iz Mostara, koksna industrija Lukavac, željezara BH-Steel iz Zenice i dr.

(Hina) xtcvi yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙