FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snježne mećave u Češkoj i u Austriji

PRAG, 16. veljače 2005. (Hina/AFP) - Snježna mećava koja je noćaspogodila Austriju u srijedu je ozbiljno omela prometovanje vozila uistočnom dijelu zemlje, a praška zračna luka Prag-Ruzyne u srijeduujutro je zbog velikih nanosa snijega zatvorena, izvijestila jeglasnogovornica zračne luke Anna Kovarikova.
PRAG, 16. veljače 2005. (Hina/AFP) - Snježna mećava koja je noćas pogodila Austriju u srijedu je ozbiljno omela prometovanje vozila u istočnom dijelu zemlje, a praška zračna luka Prag-Ruzyne u srijedu ujutro je zbog velikih nanosa snijega zatvorena, izvijestila je glasnogovornica zračne luke Anna Kovarikova.

"Praška zračna luka je zatvorena u 5.15, a krizni stožer će odlučiti koje će daljnje mjere biti poduzete", rekla je novinarima. Zatvaranje praške zračne luke odgodilo je i putovanje češkog predsjednika Vaclava Klausa koji je u 7 sati trebao poletjeti za Jordan. U mnogim područjima Češke promet je otežan.

Austrijski Auto-moto klub OeAMTC u srijedu je upozorio vozače da je najvažnija autocesta A-1 koja povezuje istočni i zapadni dio zemlje zatvorena u oba smjera na području od 32 km između mjesta Amstetten i Ybbs zbog uklanjanja nanosa snijega.

Za kamione teže od 7,5 tona zabranjen je promet između Beča i Sankt-Poeltena, a u glavnome gradu Austrije 30 cm svježe napadalog snijega ometa normalno prometovanje gradskim cestama. Unatoč tomu međunarodna zračna luka Vienne-Schwechat otvorena je za zračni promet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙