FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: snijeg mjestimice pada u Lici

ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Snijeg mjestimice i povremeno padau Lici, no za sada ne stvara veće probleme u prometu, izvijestio jejutros HAK.
ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Snijeg mjestimice i povremeno pada u Lici, no za sada ne stvara veće probleme u prometu, izvijestio je jutros HAK.

Svi glavni cestovni pravci što iz unutrašnjosti vode prema Kvarneru i Dalmaciji su prohodni za sve kategorije vozila.

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru, Lici, istočnoj Slavoniji te na širem području Novske, Zagreba, Bregane, Karlovca i Varaždina.

Državnim cestama D55 Ruševo-Našice (preko Krndije) i D53 Pocrkavlje-Čagljin nakon čišćenja od snijega promet teče bez večih poteškoća.

Zbog snijega i leda na kolniku obustavljen je i dalje promet cestom: D506 Dobroselo-Mazin.

Za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom zabranjen je promet državnim cestama: D32 Prezid-Delnice, D3 stara cesta kroz Gorski kotar - Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak, D42 Saborsko-Selište, D218 Sučević-Srb, D501 Oštrovica-Meja te županijskom cestom ŽC5061 Gornje Jelenje-Oštrovica.

Sva ostala vozila spomenutim cestama prometuju isključivo uz upotrebu zimske opreme.

Sljemenska cesta je prohodna za sva vozila uz posjedovanje zimske opreme .

Odrona zemlje, kamenja i snijega treba očekivati na gorskim cestama, u usjecima Ličke i Jadranske magistrale, te Istarskog ipsilona, a najčešće na D1 Gračac-Knin, D27 Gračac-Obrovac, te D218 Sučević-Srb-Brotnja.

Graničnim prijelazima prometuje se nesmetano.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina za otok Cres prevozi samo osobna vozila i teretna do 3,5 tone. Jutros je uspostavljena brzobrodska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split (katamaran je isplovio iz Vele Luke a ne iz Ublia). Svi ostali trajekti plove prema redu plovidbe i bez ograničenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙