FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Svijet - za petak, 11. veljače

ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za petak, 11. veljače.
ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 11. veljače.

LUXEMBOURG - Glavna tužiteljica Haškog suda (ICTY) Carla del Ponte sastat će se s čelnicima luksemburškog predsjedništva EU, premijerom Jeanom Claudeom Junckerom i ministrom vanjskih poslova Jeanom Asselbornom, kako bi ih izvijestila o suradnji zemalja bivše Jugoslavije s ICTY-em, posebno o suradnji Hrvatske koja 17. ožujka treba početi pristupne pregovore s EU. Ocjene tužiteljice Del Ponte o tome postoji li puna suradnja Hrvatske s Haagom ili ne, luksemburško predsjedništvo EU ugradit će u posebno izvješće koje će podnijeti Vijeću ministara EU kako bi ono do 16. ožujka potvrdilo početak ili odlučilo o odgodi pregovora s Hrvatskom. Sastanak Del Ponte s Junckerom i Asselbronom zakazan je za 16:30 sati a konferencija za novinare za 17:30.

BARCELONA - Španjolska je domaćin summita posvećenog promicanju prvog europskog Ustava. U Barceloni će se okupiti francuski predsjednik Jacques Chirac, njemački kancelar Gerhard Schroeder, visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana, predsjednik Europskog parlamenta Josep Borell i talijanski premijer Silvio Berlusconi. Španjolska organizira referendum o Ustavu EU 20. veljače.

MUENCHEN - Počinje 41. međunarodna konferencija o sigurnosti. Na konferenciji, među ostalima, sudjeluju njemački kancelar Gerhard Schroeder i glavni tajnik UN-a Kofi Annan (do 13. veljače).

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Đurđa Beraković

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Sonja Djerasimović, Duška Gerić Koren

Navečer: Srđan Baković

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙