FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"L'esquive" dobitnik Cesara za najbolji francuski film

ZAGREB, 27. veljače 2005. (Hina/AFP) - Niskobudžetni film "L'esquive" onezadovoljnoj urbanoj mladeži s gotovo amaterskom glumačkom postavom usubotu je navečer na svečanosti u Parizu proglašen dobitnikom nagradeCesar za najbolji francuski film u protekloj godini.
ZAGREB, 27. veljače 2005. (Hina/AFP) - Niskobudžetni film "L'esquive" o nezadovoljnoj urbanoj mladeži s gotovo amaterskom glumačkom postavom u subotu je navečer na svečanosti u Parizu proglašen dobitnikom nagrade Cesar za najbolji francuski film u protekloj godini.

Najboljim redateljem proglašen je Abdellatif Kechiche za "L'esqive" (Izmicanje), najboljom glumicom Yolande Moreau za ulogu u filmu "Quand la mer monte" (Kad more raste), a nagradu za najboljeg glumca dobio je Mathieu Almaric za film "Roi et Reine" (Kralj i kraljica).

Nagradu za najbolji film s područja Europske unije podijelili su Ken Loach (Velika Britanija) za film "Just a kiss" i Emir Kusturica (SCG) za film "Život je čudo".

Najboljim stranim filmom proglašen je "Izgubljeni u prijevodu" redateljice Sofije Coppole.

Bila je ovo 30. dodjela Cesara, najviše francuske filmske nagrade, a ovogodišnju je parišku ceremoniju otvorila glumica Isabelle Adjani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙