FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Imenovan novi predsjednik Uprave ZP Klara

ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Za novog direktora Zagrebačkih pekarni(ZP) Klara od 1. ožujka ove godine imenovan je Nikica Petrinec, stojiu obavijesti te tvrtke koju prenosi danas Zagrebačka burza.
ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Za novog direktora Zagrebačkih pekarni (ZP) Klara od 1. ožujka ove godine imenovan je Nikica Petrinec, stoji u obavijesti te tvrtke koju prenosi danas Zagrebačka burza.

Spomenuta odluka donesena je na 14. sjednici Nadzornog odbora tvrtke održanoj 24. veljače.

Dosadašnji direktor društva Krešimir Kovačević, kako se navodi, opozvan je s te dužnosti na vlastiti zahtjev, a Nikica Petrinec imenovan je za člana Uprave - direktora društva na mandatno razdoblje od pet godina, odnosno do 1. ožujka 2010.

ZP Klara, kako stoji na Internet stranicama te tvrtke, raspolažu sa sedam proizvodnih pogona, u kojima se dnevno preradi između 60-80 tona brašna, a za specijalne dane i do 100 tona, s tim da instalirani kapaciteti mogu preraditi i dvostruko više brašna.

U dva najveća industrijska pogona (pogon Klara i pogon Svetice) instalirane su potpuno automatizirane linije za proizvodnju kruha i peciva, dok su ostali pogoni srednjeg proizvodnog kapaciteta i imaju instalirane poluautomatizirane linije.

Pogon Klara ima dvije linije satnog kapaciteta po oko 3000 kilograma te liniju za pecivo kapaciteta 6000 kom/h i liniju za specijalne proizvode kapaciteta 200 kg/h. Također je instalirana i oprema za proizvodnju domaće tjestenine s jajima, kao i linije za proizvodnju duge i kratke tjestenine kapaciteta oko 25 tona na dan.

Pogon Svetice pak raspolaže s dvije linije satnog kapaciteta po oko 2500 kg, jednom linijom satnog kapaciteta 1000 kg, linijom kapaciteta 600 kg/h i linijom za specijalne proizvode kapaciteta 200 kg/h. U pogonu Svetice je i linija za proizvodnju smrznutog programa.

Proizvodi ZP Klara svakodnevno se distribuiraju na oko 3000 dostavnih mjesta u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙