FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schroeder i Chirac među temama sastanka imat će i Hrvatsku

BLOMBERG, 7. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik JacquesChirac stigao je u ponedjeljak u Njemačku gdje bi s njemačkimkancelarom Gerhardom Schroederom na neformalnom sastanku trebaorazgovarati o pripremama za europski summit 22. i 23. ožujka, te opitanju početka pregovora između EU-a i Hrvatske.
BLOMBERG, 7. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Jacques Chirac stigao je u ponedjeljak u Njemačku gdje bi s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom na neformalnom sastanku trebao razgovarati o pripremama za europski summit 22. i 23. ožujka, te o pitanju početka pregovora između EU-a i Hrvatske.

Chirac je zrakoplovom stigao u Paderborn otkuda se uputio u Blomberg, rodno mjesto njemačkog kancelara.

Teme sastanka i radnog ručka trebale bi biti revizija lisabonske strategije o europskoj konkurentnosti i financijske perspektive EU-a, Pakt o stabilnosti, te ratifikacija europskog ustava na referendumu u Francuskoj predviđenom za 29. svibnja i u njemačkom parlamentu.

Među drugim mogućim europskim temama agencija France presse najavljuje i mogućnost da se razgovara o pitanju početka pregovora između EU-a i Hrvatske 17. ožujka.

Dvojica će čelnika, kojima će se pridružiti i ministri vanjskih poslova Njemačke Joschka Fischer i Francuske Michel Barnier, razgovarati i o odnosima s Rusijom, te o svojim utiscima s razgovora s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom krajem veljače u Bruxellesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙