FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum Rusija-Iran "u skladu s pristupom EU-a"

BRUXELLES, 28. veljače 2005. (Hina/AFP) - Sporazum između Rusije iIrana o početku rada iranske centrale "u skladu je" s pristupom tojtemi Europske unije, izjavila je u ponedjeljak glasnogovornicaEuropske komisije.
BRUXELLES, 28. veljače 2005. (Hina/AFP) - Sporazum između Rusije i Irana o početku rada iranske centrale "u skladu je" s pristupom toj temi Europske unije, izjavila je u ponedjeljak glasnogovornica Europske komisije.

"Taj sporazum je u skladu s našim pristupom", kazala je Emma Udwin, glasnogovornica povjerenice Europske komisije za vanjske odnose Benite Ferrero Waldner.

Obje strane "jasno su dale na znanje da će poštivati sporazume o neširenju nuklearne energije" te "da će postojati strogi nadzor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA)", dodala je glasnogovornica i kazala kako EU očekuje službeni stav IAEA-e o tom sporazumu.

"Ozbiljno vjerujemo da je važno za sve strane izbjeći da Iran postane vojna nuklearna država", kazala je Udwin dodajući da EU ne osporava pravo Teherana da postane "civilna nuklearna sila".

Po njezinu mišljenju, nema "izravne veze" između iransko-ruskog sporazuma i pregovora europske trojke - Njemačke, Francuske, Velike Britanije - s Islamskom Republikom. "Nadamo se još uvijek postići dobar sporazum", rekla je ona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙