FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Shalabi potvrdio da ga je podržao Savez

WASHINGTON, 13. veljače 2005. (Hina/AFP) - Ahmed Shalabi, koji vodijednu od stranaka Ujedinjenog iračkog saveza, koja vodi nakon izboraorganiziranih 30. siječnja u Iraku, potvrdio je u nedjelju da ga savezpodržava za mjesto premijera.
WASHINGTON, 13. veljače 2005. (Hina/AFP) - Ahmed Shalabi, koji vodi jednu od stranaka Ujedinjenog iračkog saveza, koja vodi nakon izbora organiziranih 30. siječnja u Iraku, potvrdio je u nedjelju da ga savez podržava za mjesto premijera.

"Određen sam na mjesto premijera", rekao je u telefonskom razgovoru za američku tv-mrežu CNN. "Podržava me Savez", dodao je.

Lista Ujedinjenog iračkog saveza osvojila je 48,1 posto glasova na izborima koji će odrediti članove Nacionalne skupštine. Islamistička stranka Al-Dawa, Vrhovno vijeće islamske revolucije u Iraku (CSRII) i Irački nacionalni kongres (CNI), kojim upravlja Shalabi, glavne su stranke Ujedinjenog saveza.

Prije invazije Iraka Shalabi je predvodio iračku oporbu u egzilu, a poslije je pao u nemilost Amerikanaca koji su ga osumnjičili da je Iranu prenosio tajne informacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙