FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelci otvorili kontrolnu točku Erez

JERUZALEM , 9. veljače 2005. (Hina/AFP) - Izraelci su u srijeduotvorili ključnu kontrolnu točku kod Ereza, između pojasa Gaze iIzraela, omogućivši na taj način palestinskim radnicima da nesmetanoodlaze na svoje poslove u Izrael, izvijestila je u srijedu izraelskavojska.
JERUZALEM , 9. veljače 2005. (Hina/AFP) - Izraelci su u srijedu otvorili ključnu kontrolnu točku kod Ereza, između pojasa Gaze i Izraela, omogućivši na taj način palestinskim radnicima da nesmetano odlaze na svoje poslove u Izrael, izvijestila je u srijedu izraelska vojska.

Pukovnik Yova Mordechai za Izraelski radio je rekao da će isprva preko kontrolne točke Erez biti omogućen prolaz za oko 1.000 palestinskih radnika, a još 500 palestinskih trgovaca dobit će dokumente za ulaz u Izrael.

Otvaranje kontrolne točke Erez uslijedilo je dan nakon što su izraelski premijer Ariel Sharon i palestinski predsjednik Mahmud Abas dogovorili prekid vatre između Izraelaca i Palestinaca.

Također je dogovoreno je da će palestinskim zatvorenicima u izraelskim zatvorima biti dopuštene posjete članova njihovih obitelji, a na palestinske teritorije bit će omogućen nesmetan dolazak oko 400 članova međunarodnih humanitarnih agencija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙