FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Albanska elektroprivreda pregovara o zajmu sa Svjetskom bankom i EBRD-om

TIRANA, 1. ožujka 2005. (Hina/AP) - Albanska elektroenergetskakompanija (KESH) u državnom vlasništvu objavila je u utorak dapregovara o 48 milijuna američkih dolara zajma s dvije međunarodnefinancijske institucije kako bi nadogradila svoj distributivnisustav.
TIRANA, 1. ožujka 2005. (Hina/AP) - Albanska elektroenergetska kompanija (KESH) u državnom vlasništvu objavila je u utorak da pregovara o 48 milijuna američkih dolara zajma s dvije međunarodne financijske institucije kako bi nadogradila svoj distributivni sustav.

U KESH-u očekuju potpisivanje ugovora o zajmu krajem ožujka u Washingtonu sa Svjetskom bankom i Europskom bankom za obnovu i razvitak (EBRD), od kojih će svaka dati po 24 milijuna dolara. Tim sredstvima poboljšat će se distribucijska mreža.

Postkomunistička Albanija često je pogođena redukcijama struje jer nema dovoljno kiše da bi punim kapacitetom radile hidroelektrane, koje proizvode većinu električne energije u toj zemlji. Dio 'zasluga' za redukcije ima i slabi menadžment, zastarjeli sustav distribucije te neplaćeni računi građana za struju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙