FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija: povjerenik za ljudska prava zaprimio 30.000 žalba

MOSKVA, 5. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ruski povjerenik za ljudska pravaVladimir Lukin izjavio je u subotu da je njegov ured u godinu danazaprimio oko 30.000 žalba, što je više nego prije, i od kojih setrećina odnosi na zloporabu ovlasti kod predstavnika snaga poretka.
MOSKVA, 5. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ruski povjerenik za ljudska prava Vladimir Lukin izjavio je u subotu da je njegov ured u godinu dana zaprimio oko 30.000 žalba, što je više nego prije, i od kojih se trećina odnosi na zloporabu ovlasti kod predstavnika snaga poretka.

"Stanje ljudskih prava u Rusiji ne zadovoljava", kazao je na konferenciji za tisak taj dužnosnik kojeg imenuje Duma na prijedlog predsjednika Vladimira Putina.

"Moj se posao temelji na žalbama ljudi, a njihov je broj u zadnjih godinu dana porastao za trećinu. U godinu dana zaprimio sam 30.000 žalba, od kojih se polovica tiče socijalnih pitanja", kao što su pitanja u svezi s ukidanjem socijalnih povlastica preostalih iz sovjetskog doba, kazao je.

"Trećina žalba odnosi se na zloporabe snaga poretka na svim razinama, počevši od zloporaba za koje su odgovorni policajci na ulici", dok se ostale tiču povreda političkih i izbornih prava te medijskih sloboda, dodao je Lukin, bivši diplomat, a zatim čelnik reformatorske stranke Jabloko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙