FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PU ličko-senjska raspisala potragu za Kosom Vujaklijom

KORENICA, , 4. ožujka 2005. (Hina) - Ličko-senjska policijska upravaraspisala je potragu za Kosom Vujaklijoma, rođenom 1961. iz Vukovara,protiv koje je podignuta kaznena prijava zbog osnovane sumnje da jepribavila dvije krivotvorene punomoći na ime Milana i Danice Opsenica,iz Korenice, na temelju kojih je zaključila ugovor za prodaju njihoveobiteljske kuće putem Agencije za pravni promet i posredovanjenekretninama (APN), priopćila je danas PU ličko-senjska.
KORENICA, , 4. ožujka 2005. (Hina) - Ličko-senjska policijska uprava raspisala je potragu za Kosom Vujaklijoma, rođenom 1961. iz Vukovara, protiv koje je podignuta kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je pribavila dvije krivotvorene punomoći na ime Milana i Danice Opsenica, iz Korenice, na temelju kojih je zaključila ugovor za prodaju njihove obiteljske kuće putem Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), priopćila je danas PU ličko-senjska.

Agencija je zatim tražila na Općinskom sudu u Korenici uknjižbu prava vlasništva u korist Republike Hrvatske.

No djelatnici Policijske postaje u Korenici utvrdili su da su punomoći bračnog para Opsenica, ovjerene pečatom Općinskog suda u Zrenjaninu, krivotvorene te da ih je Kosa Vujaklija lažno upotrijebila, predstavljajući se kao njihova zastupnica pri prodaji njihove kuće u Korenici, navodi se u priopćenju PU ličko-senjske.

Bračni par Opsenica iz Hrvatske je otišao 1995. nakon vojno-redarstvene akcije "Oluja" i od tada žive u Srbiji i Crnoj Gori.

Inače, u Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama danas se doznaje kako je do sada bilo 38 slučajeva krivotvorenja punomoći za prodaju nekretnina izbjeglih Srba.

O slučajevima krivotvorenih punomoći ili krivotvorenih kupoprodajnih ugovora u prodaji kuća izbjeglih Srba bavi se i Državno odvjetništvo RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙