FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Integracija u EU ključ za stabilizaciju europskog jugoistoka

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Bez integracija u Europsku uniju nemastabilizacije balkanske regije, ističe u razgovoru za postaju Radioslobodna Europa general Carlo Jean, profesor na katedri zageostrategiju sveučilišta LUIS u Rimu, ocjenjujući i da će slučajgenerala Gotovine biti prevladan s obzirom da vlasti u Hrvatskojpokazuju spremnost na suradnju sa sudom u Haagu.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Bez integracija u Europsku uniju nema stabilizacije balkanske regije, ističe u razgovoru za postaju Radio slobodna Europa general Carlo Jean, profesor na katedri za geostrategiju sveučilišta LUIS u Rimu, ocjenjujući i da će slučaj generala Gotovine biti prevladan s obzirom da vlasti u Hrvatskoj pokazuju spremnost na suradnju sa sudom u Haagu.

Hrvatski dužnosnici upozoravaju da bi odlaganje pregovora o uključivanju Hrvatske u EU išlo na ruku antieuropskim snagama u zemlji i regiji, podsjeća novinar postaje u pitanju o približavanju Hrvatske Uniji, te napominje i da stručnjaci procjenjuju da je Hrvatska napravila stratešku grešku nadajući se da slučaj Ante Gotovine neće poremetiti dinamiku približavanja Europi.

"Što se Hrvatske tiče, transformacija je evidentna i vidljivi su pomaci koji bude određeni optimizam. Mislim prije svega na ponovni izbor predsjednika Mesića. Hrvatska se po svim računicama osjeća kao zemlja koja je snažno integrirana u Europu i njena ekonomska budućnost sve više ovisi od odnosa s Europom. Po mom mišljenju slučaj Gotovina će biti prevladan. Najnovije izjave dužnosnika Vlade Hrvatske ukazuju na spremnost Zagreba za suradnju s Haškim tribunalom", kaže general Carlo Jean.

"U regiji postoji snažno raspoloženje za uključivanje u Uniju pa će prije ili kasnije i zemlje bivše Jugoslavije morati ispuniti kriterije iz Kopenhagena. Bez integracije sa Europskom unijom nema stabilizacije u regiji i produžit će se sadašnje stanje ni mira ni rata", ocjenjuje general Jean u razgovoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙