FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GM odabrao njemačku tvornicu za srednja vozila

FRANKFURT, 4. ožujka 2005. (Hina/AP) - General Motors dao je prednostsvojoj njemačkoj tvornici u Ruesselsheimu pred švedskom, pri donošenjuodluke gdje će odsad proizvoditi vozila srednje klase za europskotržište obzirom da nastoji smanjiti troškove poslovanja i zaustavitioštru konkurenciju.
FRANKFURT, 4. ožujka 2005. (Hina/AP) - General Motors dao je prednost svojoj njemačkoj tvornici u Ruesselsheimu pred švedskom, pri donošenju odluke gdje će odsad proizvoditi vozila srednje klase za europsko tržište obzirom da nastoji smanjiti troškove poslovanja i zaustaviti oštru konkurenciju.

GM je objavio da će se u samo jednoj njegovoj europskoj tvornici proizvoditi vozila srednje klase iduće generacije marki Opel i Saab, koji se trenutno proizvode i u Ruesselsheimu i u Saab-ovoj tvornici u Švedskoj.

"U proteklim je mjesecima tvrtka provela objektivnu iscrpnu analizu radi donošenja odluke koja će od dviju tvornica ponuditi najbolji poslovni model za buduće potrebe proizvodnje u Europi", stoji u priopćenju GM-ove podružnice Adam Opel smještene u Ruesselsheimu.

Lani je GM Europe najavio da će ukinuti do 12.000 radnih mjesta u Europi gdje se taj američki div autoindustrije godinama bori ne bi li se izvukao iz gubitaka u poslovanju uslijed žestoke konkurencije i slabe potražnje. U sklopu toga programa, čiji je cilj ostvariti godišnje uštede na troškovima u visini 500 milijuna eura, GM planira u Europi otpustiti i 15 posto zaposlenika uprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙