FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 10. veljače 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4,30 sati.
ZAGREB, 10. veljače 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Pod predsjedanjem predsjednika Republike Stjepana Mesića i predsjednika Vlade Ive Sanadera održana je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj su čelnici mjerodavnih državnih tijela i glavni državni odvjetnik izvijestili članove Vijeća o dosad poduzetim aktivnostima, priopćeno je sinoć iz Vlade. Nastavljaju se intenzivne operativne radnje u realizaciji pune suradnje s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Haagu i pronalaska i uhićenje umirovljenog generala Ante Gotovine, stoji u priopćenju. Dodaje se kako je u pripremi sjednice Vijeća održan sastanak koordinacijskih tijela Ministarstva unutarnjih poslova i sigurnosnih agencija te sjednica Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi.

OSIJEK - Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Ante Kvesić odredio je jučer pokretanje istražnog postupka i jednomjesečni pritvor za 54-godišnjeg Osječanina Z.Š. osumnjičena za spolno zlostavljanje dviju maloljetnih sestara (1990. i 1994.) te upoznavanje maloljetnica s pornografijom. Osumnjičeni Z.Š., po Kvesićevim riječima, u Istražnom je centru Županijskog suda u Osijeku od ponedjeljka navečer kad ga je privela policija na osnovi prijave oca djevojčica. Osječanina se tereti da je stariju djevojčicu spolno iskorištavao od 1997. do 2000., a mlađu od 1999. pa sve do ove godine.

ZAGREB - Opera HNK za 12. i 13. veljače priprema premijeru opere "Tristan i Izolda" Richarda Wagnera, najavljeno je na konferenciji za novinare u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Opera "Tristan i Izolda" u HNK je praizvedena 1917. Novom izvedbom ravnat će Mladen Tarbuk, režira je gost iz Njemačke Jochen Zoerner Erd, a u predstavi će osim gosta iz Njemačke sudjelovati i operni prvaci HNK. Govoreći o važnosti dviju praizvedaba, akademik Nedjeljko Fabrio kazao je kako je "Tristan i Izolda" romantična opera u tri čina najosebujnija ljubavna drama ikada napisana za kazalište.

ZAGREB - Osmo međunarodno violinističko natjecanje "Vaclav Huml" održat će se u Zagrebu od 11. do 18. veljače, najavljeno je sinoć na konferenciji za novinare. Pokrovitelj natjecanja je predsjednik Stjepan Mesić, a prijavilo se 66 natjecatelja iz 26 zemalja, među kojima je i pet hrvatskih glazbenika. Natjecanje je dvokružno, u završnicu ulazi šest najuspješnijih violinista, o čijim skladbama odlučuje međunarodni žiri od 11 članova, a održava se u Hrvatskom glazbenom zavodu. Na završnoj večeri u petak, 18. veljače, sa Zagrebačkom filharmonijom nastupit će troje najuspješnijih glazbenika i bit će proglašeni najuspješniji natjecatelji.

ZAGREB - Tomislav Gotovac, jedan od najslobodnijih i najradikalnijih hrvatskih umjetnika, pionir performansa, body-arta i eksperimentalnog filma, privukao je sinoć na svoj 70. rođendan brojnu znatiželjnu publiku pred kojom je izveo jednosatni performans. Gotovac je na rođendanskoj proslavi u Galeriji "Nova" predstavio svoj novi identitet - promijenjeno ime Antonio G. Lauer, a pred publikom se skinuo te plesao gol uz glazbu svog omiljenog jazz pjevača Joea Williamsa, pokrivajući se zastavama SAD-a i s likom Che Guevare. Publika je nastup promatrala iza zaključanih vrata ostakljene galerije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙