FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završena prva faza općinskih izbora u Saudijskoj Arabiji

RIJAD, 10. veljače 2005. (Hina/AFP) - Birališta otvorena u Rijadu i uokolici tog grada radi općinskih izbora, prvih izbora provedenih uSaudijskoj Arabiji, zatvorena su u četvrtak.
RIJAD, 10. veljače 2005. (Hina/AFP) - Birališta otvorena u Rijadu i u okolici tog grada radi općinskih izbora, prvih izbora provedenih u Saudijskoj Arabiji, zatvorena su u četvrtak.

Oko 200 birališta u okolici Rijada i u samom gradu zatvorena su u 17,00 sati po lokalnom vremenu, devet sati nakon otvaranja.

Općinski se izbori, na kojima nisu smjele sudjelovati žene, održavaju u tri faze: nakon četvrtka na području Rijada, birači će izlaziti na birališta 3. ožujka u pokrajinama na istoku i jugoistoku zemlje i 21. travnja u sjevernim i zapadnim pokrajinama zemlje gdje se nalaze Meka i Medina.

Prva faza izbora prošla je bez incidenata. Cilj joj je bio izabrati polovicu mjesta u 38 općinskih vijeća, dok će drugu polovicu odrediti vlast.

Ukupno je 1.818 kandidata bilo nominirano, od kojih 646 u glavnom gradu.

Izbori na kojima žene nisu smjele sudjelovati bili su otvoreni za sve muškarce iznad 21 godine, osim vojnika, ali od oko 470.000 potencijalnih birača samo ih se 140.000 upisalo u liste na birališta što je odaziv manji od 30 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙