FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saudijska Arabija povećava proizvodnju nafte

RIJAD, 8. veljače 2005. (Hina/AFP) - Saudijska Arabija očekuje da će uiduće četiri godine podići svoju proizvodnju nafte na 12,5 milijunabarela dnevno, a razmatra i njezino povećanje na 15 milijuna akosvjetska potražnja opravda takav potez, kazao je u utorak tamošnjiministar nafte Ali al-Nuaimi.
RIJAD, 8. veljače 2005. (Hina/AFP) - Saudijska Arabija očekuje da će u iduće četiri godine podići svoju proizvodnju nafte na 12,5 milijuna barela dnevno, a razmatra i njezino povećanje na 15 milijuna ako svjetska potražnja opravda takav potez, kazao je u utorak tamošnji ministar nafte Ali al-Nuaimi.

"Saudijska Arabija planira povećati svoje proizvodne kapacitete na 12,5 milijuna barela dnevno u iduće četiri godine", kazao je Nuaimi.

Naftni gigant također "istražuje povećanje kapaciteta proizvodnje na 15 milijuna barela dnevno ako svjetska potražnja to bude zahtijevala", kazao je.

Nuaimi je potvrdio da Saudijska Arabija trenutačno proizvodi devet milijuna barela nafte dnevno te kazao da će tako i nastaviti činiti do nove obavijesti. "Saudijska proizvodnja nafte je na razini devet milijuna barela dnevno i tako će ostati sve dok se ne odluči o njezinom povećanju ili smanjenju", kazao je.

Saudijski ministar nafte lani u studenome kazao je da Saudijska Arabija planira povećanje proizvodnih kapaciteta na 12,5 milijuna barela dnevno sa sadašnjih 11 milijuna u razdoblju od idućih nekoliko godina, no nije dao određeni vremenski okvir. Ta zemlja leži na 261 milijardi barela naftnih rezervi, što je četvrtina ukupnih globalnih rezervi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙