FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saudijska Arabija povukla veleposlanika iz Mađarske zbog premijerove šale

RIJAD, 20. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Saudijska Arabija povukla jesvoga veleposlanika iz Budimpešte nakon što je mađarski premijerFerenc Gyurcsany za saudijsku nogometnu reprezentaciju rekao da su"arapski teroristi", priopćilo je u nedjelju ministarstvo vanjskihposlova u Rijadu.
RIJAD, 20. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Saudijska Arabija povukla je svoga veleposlanika iz Budimpešte nakon što je mađarski premijer Ferenc Gyurcsany za saudijsku nogometnu reprezentaciju rekao da su "arapski teroristi", priopćilo je u nedjelju ministarstvo vanjskih poslova u Rijadu.

"Veleposlanik se vratio u zemlju. Pozvan je na konzultacije", rekao je jedan dužnosnik ministarstva.

Mađarski su mediji objavili kako je Gyurcsany pohvalio mađarsku reprezentaciju koja se 2. veljače "hrabro, smrti usprkos" suprotstavila "arapskim teroristima" i prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom odigrala 0:0.

Premijer se poslije ispričao za te riječi izrečene na privatnoj zabavi, no izazvao je hitan sastanak arapskih veleposlanika i konzula u Budimpešti. Diplomati su tada rekli da incident neće naštetiti odnosima Mađarske s arapskim svijetom.

Saudijski dužnosnik nije rekao koje bi daljnje korake njegova zemlja mogla poduzeti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙