FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karamanlis za dijalog o statusu Kosova

PRIŠTINA, , 3. ožujka 2005. (Hina) - Grčki premijer Kostas Karamanlisizjavio je u četvrtak u Prištini da se status Kosova treba riješitimirnim putem i konstruktivnim dijalogom, kako to predviđa Povelja UN.
PRIŠTINA, , 3. ožujka 2005. (Hina) - Grčki premijer Kostas Karamanlis izjavio je u četvrtak u Prištini da se status Kosova treba riješiti mirnim putem i konstruktivnim dijalogom, kako to predviđa Povelja UN.

Nakon zajedničkoga sastanka s predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom, premijerom Ramushom Haradinajom i civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Sorenom Jessenom-Petersenom , Karamanlis je kazao da je perspektiva Kosova, kao i Srbije i Crne Gore, u Europi te obećao potporu Grčke njihovu približavanju Europi. On je također izjavio da je u određivanju statusa Kosova potrebna suradnja s Europskom unijom, SAD-om i Rusijom.

Grčka vlada se zauzima da Kosovo ispuni sve standarde, koje je odredila međunarodna zajednica, posebno one koje se odnose na sigurnost manjina kako bi svi građani živjeli slobodno i u miru, rekao je Karamanlis.

Grčki premijer se sastao i s predstavnikom Srba na Kosovu Oliverom Ivanovićem, a posjetio je i grčke vojnike u sastavu KFOR-a.

Posjet Karamanlisa Kosovu prištinski mediji ocijenjuju vrlo važnim, jer je Grčka, kako se navodi, jedan od važnih međunarodnih čimbenika koji će sudjelovati u procjeni ispunjenja standarda na Kosovu a time i o izgledima za približavanje Kosova euroatlantskim integracijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙