FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jemenski sud osudio na smrt vođu bombaša na francuski tanker

SANAA, 5. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Jemenski prizivni sud osudioje u subotu na smrt vođu skupine od 15 bombaša koji su 2002. izvelinapad na francuski supertanker Limburg.
SANAA, 5. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Jemenski prizivni sud osudio je u subotu na smrt vođu skupine od 15 bombaša koji su 2002. izveli napad na francuski supertanker Limburg.

Time je pooštrena prvostupanjska presuda protiv tog suradnika al-Qaide koji je zajedno s ostalim pripadnicima skupine u prosincu prošle godine proglašen krivim.

Fawaz al-Rabeie je u prosincu pred sudom izjavio kako se skupina "zavjetovala" čelniku terorističke mreže al-Qaide Osami bin Ladenu da će ubijati Amerikance. Al Rabeie je ranije bio osuđen na deset godina zatvora.

Sud je također potvrdio smrtnu kaznu za još jednog člana skupine, a kazne za još dvojicu povećane su s 10 na petnaest godina zatvora. Ostali su dobili od tri do deset godina.

U antentat na Limburg u listopadu 2002. poginuo je jedan od 25 članova posade a došlo je do velikog požara na brodu koji je bio napunjen s 400.000 barela sirove nafte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙