FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski pravnik izabran u Međunarodni sud pravde

WASHINGTON,16. veljače 2005.(Hina) - Istaknuti francuski pravnik RonnyAbraham izabran je suca u Međunarodnom sudu pravde (ICJ), glavnompravosudnom tijelu Ujedinjenih naroda za rješavanje sporova izmeđudržava.
WASHINGTON,16. veljače 2005.(Hina) - Istaknuti francuski pravnik Ronny Abraham izabran je suca u Međunarodnom sudu pravde (ICJ), glavnom pravosudnom tijelu Ujedinjenih naroda za rješavanje sporova između država.

Abraham je u utorak izabran odvojenim glasovanjem koje su istodobno proveli Vijeće sigurnosti i Opća skupština Ujedinjenih naroda, kako to traži statut ICJ-a, javio je UN-ov Odjel za odnose s javnošću.

Abraham je bio jedini kandidat da naslijedi suca i bivšeg predsjednika ICJ-a Gilberta Guillaumea i dovršit će ostatak Gullaumeovog devetogodišnjeg mandata koji istječe u veljači 2009.

Međunarodni sud pravde sada čine Ronny Abraham iz Francuske, Awn Shawkat Al-Khasawneh iz Jordana, Thomas Buergenthal iz SAD-a, Nabil Elaraby iz Egipta, Rosalyn Higgins iz Velike Britanije, Shi Jiuyong iz Kine, Pieter Kooijmans iz Nizozemske, Abdul Koroma iz Sierra Leonea, Hisashi Owada iz Japana, Gonzalo Parra-Aranguren iz Venezuele, Raymond Ranjeva s Madagaskara, Francisco Rezek iz Brazila, Bruno Simma iz Njemačke, Peter Tomka iz Slovačke i Vladeln Vereščetin iz Rusije.

Sjedište ICJ-a je u Den Haagu i osim rješavanja sporova između država on na zahtjev pruža savjetodavna mišljenja Ujedinjenim narodima i njegovim specijaliziranim agencijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙