FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hartmann za "Zeri": Ne komentiramo glasine i špekulacije

PRIŠTINA/SKOPLJE,25.veljače.2005(Hina) - Glasnogovornica haškog sudaFlorance Hartmann izjavila je za prištinski dnevnik "Zeri" od petka
PRIŠTINA/SKOPLJE,25.veljače.2005(Hina) - Glasnogovornica haškog suda Florance Hartmann izjavila je za prištinski dnevnik "Zeri" od petka

kako ne želi komentirati najave koje je dan ranije objavio sarajevski "Dnevni avaz" o tome da je haški sud podigao optužnicu protiv kosovskog premijera Ramusha Haradinaja, dok je glasnogovornik kosovske vlade izjavio da vlada nema nikakve informacije o tome.

Upitana za komentar pisanja sarajevskog lista o podizanju optužnica protiv kosovskog premijera, u vrijeme rata na Kosovu jednog od zapovjednika bivše OVK (Oslobodilačke vojske Kosova), Hartmann je rekla da "ne komentira glasine i špekulacije koje se objavljuju u novinama" te da "želi savjetovati građane da ne čitaju dnevnike koji se time bave".

Glasnogovornik Vlade Arben Qirezi, upitan o pisanju "Dnevnog avaza" o optužnici protiv Haradinaja, rekao je kako vlada "nezna ništa u s vezi ovoga pitanja".

Po pisanju ovog albanskog lista, u vezi s tekstom u "Avazu" u kojemu se spominje da je Tribunal podigao optužnicu i protiv makedonskog premijera Vlade Bučkovskog, reagirala je i makedonska vlada, koja je demantirala tvrdnje tog dnevnika.

Makedonski tisak u petak prenosi da se Dnevni avaz ispričao makedonskom premijeru zbog spominjanja njegova imena, koje se greškom našlo na listi navodnih optuženika umjesto bivšeg ministra policije Ljube Boškovskog.

Bučkovski je, u vrijeme događaja za koje se, po pisanju tiska, tereti Boškovskog, bio ministar obrane, a akciju koja je izvedena, a riječ je o napadu na selo Ljuboten u kojemu je poginulo 10 albanskih civila, izveli su zajednički vojska i policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙