FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I. Biondić: Tko kriminalizira Domovinski obrambeni rat?

ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Profesor Ivan Biondić na večerašnjojtribini "Tko i zašto kriminalizira Domovinski-obrambeni rat" izjavioje da "Ustav Republike Hrvatske kriminalizira Domovinski rat jer se usvojim izvorišnim osnovama poziva na ZAVNOH koji je upravo Domovinskirat pobijedio".
ZAGREB, 2. ožujka 2005. (Hina) - Profesor Ivan Biondić na večerašnjoj tribini "Tko i zašto kriminalizira Domovinski-obrambeni rat" izjavio je da "Ustav Republike Hrvatske kriminalizira Domovinski rat jer se u svojim izvorišnim osnovama poziva na ZAVNOH koji je upravo Domovinski rat pobijedio".

Na tribini, u organizaciji družbe "Braća hrvatskog zmaja", prof. Biondić je također rekao kako je "stožer za kriminalizaciju Domovinskoga rata utemeljen u društvu 'Erasmus Gilda' koje su vodili Slavko Goldstein, Vesna Pusić i Ivo Banac", a da se "oni nadovezuju na politiku ranijih jugoslavenskih ideologa Viktora Novaka i Eugena Pusića".

"Kriminalizacijom Domovinskoga rata želi se amnestirati velikosrpska agresija na Republiku Hrvatsku", procijenio je Biondić, dodavši kako je svrha toga "negiranje hrvatske nacionalne države i obnova neke inačice jugoslavenskoga saveza".

Kako drži, za taj politički projekt sustavno su organizirani i skupovi kao što je, uz ostale, bio skup održan "Mimari" 1993. godine pod nazivom "Srbi i Hrvati" te skup održan 1994. pod nazivom "Muslimani i Hrvati".

Sudionici tih "skupova zaključili su kako je velikosrpska agresija na Hrvatsku bila etničko-građanski rat" te da je "Hrvatska vodila agresivni rat protiv BiH", kazao je prof. Ivan Biondić.

Također je napomenuo kako su "kao rješenje za takve sukobe ponudili 'zavnohovski' plan Z-4", a da su za šire područje nudili rješenja u okviru balkanske konfederacije.

"Istodobno s kriminalizacijom Domovinskoga rata optuživan je i hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman", rekao je Biondić, podsjetivši kako je 1990. Tuđman optuživan i zbog neprihvaćanja tzv. Špegeljova ratnog plana.

Danas je glavna poluga te politike Haški sud, rekao je Biondić, i dodao kako "glavni hagolog" I.Z. Čičak tvrdi da se bez obzira na hrvatske političare istina i povijest pišu u Haagu.

Prof. Biondić drži kako je rješenje hrvatskog pitanja izlazak na referendum kojim bi se promijenio današnji Ustav Republike Hrvatske i politika koja proizlazi iz njega.

Ivan Biondić profesor je na zagrebačkom Pedagoškom fakultetu. Autor je više djela, a među njima i knjige "Magna fraus - kraj ideologije otvorenoga društva".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙