FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dionice Hotela Srebreno u JDD kotaciji Zagrebačke burze

ZAGREB, 7. veljače 2005. (Hina) - Dionice Hotela Srebreno u JDDkotaciji Zagrebačke burze
ZAGREB, 7. veljače 2005. (Hina) - Dionice Hotela Srebreno u JDD kotaciji Zagrebačke burze

HINA - Financijski servis

U kotaciju javnih dioničkih društava (JDD) Zagrebačke burze uvrštene su dionice hotelsko-turističkog društva Hoteli Srebreno, kojima će se od danas moći trgovati pod oznakom HSRE-R-A, izvijestili su sa Zagrebačke burze.

Dionice Hotela Srebreno na Zagrebačku su burzu uvrštene u petak, 4. veljače, a riječ je o 482.000 redovnih dionica pojedinačne nominalne vrijednosti od 100 kuna.

Većinski, 66,28 postotni vlasnik Hotela Srebreno je zagrebačka hotelijersko-ugostiteljska tvrtka HUP-Zagreb, vlasnik zagrebačkih hotela Panorama, International, Jadran i Zagreb, zatim većinski vlasnik društava H.B.I. - Sheraton Zagreb Hotel, Hotela Mlini, Hotela Opera, Praonice rublja te društva Astoria.

U vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) je 25,53 posto dionica Hotela Srebreno, dok su mali dioničari vlasnici preostalih 8,19 posto dionica tog društva.

HUP-Zagreb je sredinom siječnja ove godine objavio i ponudu za preuzimanje preostalih dionica Hotela Srebreno, i to po cijeni od 104 kune za svaku otplaćenu dionicu, odnosno isti iznos umanjen za iznos obveze otplate HFP-u za svaku neotplaćenu dionicu.

Društvo Hoteli Srebreno sastoji se od Hotela Orlando i šest depadansi (Dubravka, Jadranka, Supetar, Borovka, Srebrenka i Lovorka ), te paviljona na plaži.

Prema podacima iz Prospekta za uvrštenje, Hoteli Srebreno prošle su godine ostvarili dobit u iznosu nešto većem od 7,1 milijun kuna, dok su 2003. poslovali s gubitkom od 1,62 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙