FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruska Sistema najavljuje izlazak na Londonsku burzu

LONDON, 7. veljače 2005. (Hina) - Ruski proizvođač mobilnih telefona ipotrošačke robe AFK Sistema ovoga će tjedna poduzeti najvrjednijujavnu ponudu dionica na Londonskoj burzi u više od godinu dana, uvisini osam milijardi dolara.
LONDON, 7. veljače 2005. (Hina) - Ruski proizvođač mobilnih telefona i potrošačke robe AFK Sistema ovoga će tjedna poduzeti najvrjedniju javnu ponudu dionica na Londonskoj burzi u više od godinu dana, u visini osam milijardi dolara.

Nekoliko fond-menadžera izjavilo je da će aukcija završiti u utorak poslijepodne te da će Sistemine globalne potvrde o depozitu (GDR) biti prodavane u rasponu pojedinačne cijene od 15 do 17,25 dolara.

Izvori napominju da potražnja već sada pokriva navedenu ponudu te da će trgovina na Londonskoj burzi početi krajem tjedna.

Sistema je vlasnik polovine velikog ruskog mobilnog operatera Mobile TeleSystems (MTS), što i jest glavni razlog visoke početne javne ponude. "Vrijednost MTS-ovih dionica u proteklim je tjednima pridonijela rastu vrijednosti imovine Sisteme. Bio bih iznenađen kada vrijednost tog posla ne bi premašila 17 dolara po dionici", ističe jedan izvor.

Ruska kompanija nije željela komentirati londonsku početnu javnu ponudu, objavivši prošlog tjedna tek da namjerava prodati 79,6 milijuna GDR-a po cijeni od 15 do 19,50 dolara. To bi značilo da vrijednost cijele kompanije iznosi oko 8,3 milijardi dolara.

Riječ je o najvećoj početnoj javnoj ponudi u proteklih najmanje godinu dana i najvećoj tržišnoj vrijednosti u protekle četiri godine, još od uvrštenja u kotaciju mobilnog operatora Orange u veljači 2001.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙