FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUB: Novosti u prevenciji zlouporaba kartica na bankomatima

ZAGREB, 14. veljače 2005. (Hina) - Odbor za kartično poslovanje priHrvatskoj udruzi banaka (HUB) odlučio je da se na ekranima bankomatahrvatskih banaka prikaže fotografija uobičajenog vanjskog izgledaotvora bankomata za umetanje kartice, radi dodatnog povećanjasigurnosti u kartičnom poslovanju, izvijestili su danas iz HUB-a.
ZAGREB, 14. veljače 2005. (Hina) - Odbor za kartično poslovanje pri Hrvatskoj udruzi banaka (HUB) odlučio je da se na ekranima bankomata hrvatskih banaka prikaže fotografija uobičajenog vanjskog izgleda otvora bankomata za umetanje kartice, radi dodatnog povećanja sigurnosti u kartičnom poslovanju, izvijestili su danas iz HUB-a.

Fotografija, koja će se implementirati na ekrane bankomata hrvatskih banaka tijekom veljače, prikazivat će normalan izgled otvora bankomata za umetanje kartice, uz popratni tekst koji će upozoravati klijente da se u slučaju različitog izgleda uređaja od prikazanog na fotografiji obrate svojoj banci te u tom slučaju ne koriste taj bankomat.

Ta mjera planirana je u cilju povećanja sigurnosti klijenata banaka, navode u HUB-u te dodaju da će se unificiranim sadržajem fotografije i popratnog teksta podići razina svijesti klijenata o potrebi sprječavanja kartičnih prijevara, a ujedno naglasiti aktivnosti koje banke poduzimaju u cilju unaprjeđenja kvalitete svojih usluga.

U HUB-u ističu kako su zloupotrebe kartica u Hrvatskoj manjeg opsega u odnosu na iskustva ostalih zemalja u svijetu, što uključuje i zemlje Europske Unije.

U cilju sprečavanja budućih pokušaja zloupotreba, ovom mjerom želi se djelovati preventivno i aktivno uključiti korisnike kartica u cjelokupni sustav zaštite kartičnog poslovanja na kojem banke kontinuirano rade, uz čvrstu odrednicu suzbijanja kriminaliteta u Hrvatskoj.

Stručnjaci iz svih banaka, kartičnih kuća, HUB-a u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova neprestano rade na koordiniranju sustava zaštite klijenata banaka, bankomata i ostale tehnologije. Stoga su hrvatske banke već implementirale brojne sustave zaštite koji nimalo ne zaostaju za najnovijim svjetskim rješenjima.

Rad navedenog stručnog tima uključuje i brojne inicijative za primjerice uključivanje sankcioniranja kartičnih prijevara u Kazneni zakon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙