FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice traži od NATO saveznika da prošire operaciju u Iraku

BRUXELLES, 9. veljače 2005. (Hina/dpa) - Američka državna tajnicaCondolleezza Rice zatražila je u srijedu od zemalja članica NATO-a dasudjeluju u naporima stabilizacije Iraka, ističući da novi kolektivninapor Saveza mora biti spreman do posjeta američkog predsjednikaGeorgea W. Busha Europi krajem ovoga mjeseca.
BRUXELLES, 9. veljače 2005. (Hina/dpa) - Američka državna tajnica Condolleezza Rice zatražila je u srijedu od zemalja članica NATO-a da sudjeluju u naporima stabilizacije Iraka, ističući da novi kolektivni napor Saveza mora biti spreman do posjeta američkog predsjednika Georgea W. Busha Europi krajem ovoga mjeseca.

Iz diplomatskih izvora NATO-a doznaje se da su Rice i glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer dogovorili da NATO mora donijeti "ključne odluke" na summitu u Bruxellesu 22. veljače kojemu će nazočiti američki predsjednik.

"Ključno je da svih 26 saveznika NATO-a mora sudjelovati u Iraku", rekao je izvor, dodajući da bi doprinosi mogli varirati ovisno o prioritetima pojedine zemlje.

Vlade bi tako, primjerice, mogle pomoći širenjem sadašnje NATO-ove misije obuke u Iraku od stotinjak pripadnika, nastavkom obuke policijskih snaga i snaga sigurnosti izvan zemlje ili čak uplatom novca u NATO-ov fond za savezničke aktivnosti u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙