FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oštar zaokret u poslovanju Bayera dao rezultate

LEVERKUSEN, 2. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Njemački kemijski ifarmaceutski div Bayer izvijestio je da je u prošloj godini ostvarioneto profit od 603 milijuna eura, što predstavlja oštar zaokret nakonrekordnog gubitka u 2003. od 1,36 milijardi eura.
LEVERKUSEN, 2. ožujka 2005. (Hina/Dpa) - Njemački kemijski i farmaceutski div Bayer izvijestio je da je u prošloj godini ostvario neto profit od 603 milijuna eura, što predstavlja oštar zaokret nakon rekordnog gubitka u 2003. od 1,36 milijardi eura.

Bayer se u međuvremenu fokusirao na farmaceutske i visoko vrijedne kemikalije zbog čega je ostvario pozitivno poslovanje, kako pokazuju preliminarni podaci. Najavio je i da će predložiti povećanje dividendi dioničarima za pet centi, na 55 centi po dionici.

Ta skupina naporno je radila na smanjenju troškova i povećanju produktivnosti. Bayer je nadoknadio oštro povećanje cijena sirovina, negativno kretanje tečaja i istek američkog patenta za njihov profitabilni lijek Cipro.

Preliminarni rezultati pokazuju da je prodaja prošle godine porasla za 4,2 posto na 29,76 milijardi eura. Da nije bilo fluktuacija tečaja i promjene portfelja, prodaja bi porasla za 9,1 posto, priopćili su iz te kompanije. Operativna dobit (EBIT) povećana je za 53,1 posto na 2,24 milijarde eura u odnosu na 1,47 milijarde godinu ranije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙