FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati trgovine promatraju kršenja radničkih prava u Lidlu

ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Sindikati trgovine iz Njemačke,Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske nedavno su uBerlinu na sastanku Sindikata bez granica potpisali izjavu "Lidl, mite promatramo" u vezi kršenja radničkih prava u tom velikom trgovačkomlancu.
ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Sindikati trgovine iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske nedavno su u Berlinu na sastanku Sindikata bez granica potpisali izjavu "Lidl, mi te promatramo" u vezi kršenja radničkih prava u tom velikom trgovačkom lancu.

Budući da je njemački sindikat Verdi već objavio "Crnu knjigu o Lidlu" u kojoj navodi svu negativnu praksu te njemačke kompanije prema radnicima, dogovoreno je da i sindikati iz ostalih zemalja gdje Lidl posluje prikupljaju i javno objavljuju negativne primjere, priopćio je danas Sindikat trgovine Hrvatske.

Takav postupak dogovoren je i za Kaufland, trgovačko društvo iz istog koncerna Schwarz.

Kako Lidl u Hrvatskoj još nema prodavaonica, a Kaufland posluje u 16 hipermarketa, Sindikat trgovine Hrvatske će prikupiti sve negativnosti i nezakonitosti koje Kaufland radi, te ih javno objaviti i dostaviti nadležnim institucijama i svim sindikatima iz te grupe.

Zajedničkom koordinacijom i međusobnim informiranjem Sindikati bez granica žele pokazati Lidlu i Kauflandu da budno prate sve njihove poteze i da će zajedničkim naporima maksimalno štititi prava radnika, ističe se u priopćenju.

Jednom godišnje će se održavati i konferencija o grupi Schwarz i poštivanju prava radnika u Lidlu i Kauflandu, kojoj će uz sindikate prisustvovati menadžeri tih tvrtki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙