FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić čestitao msgr. Valentinu Pozaiću na imenovanju za pomoćnog biskupa zagrebačkog

ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - Ministar kulture i predsjednikVladine Komisije za odnose s vjerskim zajednicama uputio je danasčestitku msgr. dr. Valentinu Pozaiću na imenovanju za pomoćnog biskupazagrebačkog.
ZAGREB, 2. veljače 2005. (Hina) - Ministar kulture i predsjednik Vladine Komisije za odnose s vjerskim zajednicama uputio je danas čestitku msgr. dr. Valentinu Pozaiću na imenovanju za pomoćnog biskupa zagrebačkog.

"U ime Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade Republike Hrvatske i u svoje ime upućujem Vam čestitke na ukazanom povjerenju Svetog Oca i na imenovanju za pomoćnog biskupa zagrebačkog.

Želim Vam da Vaša odgovorna pastirska služba bude na što veću dobrobit Zagrebačke nadbiskupije, sveopće Crkve i naroda Republike Hrvatske", stoji u čestitki ministra i predsjednika Komisije Bože Biškupića.

Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj priopćila je da je danas u podne u Vatikanu objavljena vijest da je Sveti Otac Ivan Pavao II. imenovao dr. Valentina Pozaića, DI, profesora Kršćanske etike na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu, pomoćnim biskupom Zagrebačke nadbiskupije i dodijelio mu titulu naslovnog biskupa pićanskog (Pićan U Istri).

Pater Valentin Pozaić rođen je u Mariji Bistrici 15. rujna 1945. u pobožnoj i brojnoj obitelji, od oca Janka i majke Agate rođ. Salar (obadvoje su već pokojni).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙